Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ρόλοι που άφησαν εποχή στην ελληνική TV!


Μην μου πεις ότι δεν έχεις κανέναν αγαπημένο ρόλο από κάποια ελληνική κωμική σειρά… Τόσοι και τόσοι έχουν περάσει από την δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα!


No 5: Χλαπάτσας, «Της Ελλάδος Τα Παιδιά»

Θραύση έκαναν οι Σμηνίτες της κωμωδίας του ΑΝΤ1, που προβλήθηκε για πρώτη φορά την σεζόν 1993 – 1994.

Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο… ποιητής της παρέας, ο Τρύφων Σπιουνέας, με το παρατσούκλι Χλαπάτσας (Δημήτρης Φραγκιόγλoυ).

Έλα που δεν θυμάσαι τα «απολύομαι ψαρούκλες, τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες» ή το all time classic «Καλά, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε»…
Ή μήπως να σου θυμίσω το γλοιώδες γέλιο του που ακουγόταν σαν… «τθτθτθτθτ»;

Νο 4: Λάζαρος, «Είσαι Το Ταίρι Μου»

Η κόκκινη μοϊκάνα και το ινγκουάνα για κατοικίδιο έγιναν must την σεζόν 2001 – 2002.

Ο Άρης Σερβετάλης εκτόξευσε την αναγνωρισιμότητά του στα ύψη με τον ρόλο του ανατρεπτικού Λάζαρου.

Αν σου θυμίσω τις συμβουλές του για καμάκι θα διαβάζεις για… ώρες, οπότε σου θυμίζω μία από τις πλέον σπαρταριστές ατάκες του: «καλύτερα μιας ώρας σκλαβιά και φυλακή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»!

Νο 3: Θεοπούλα, «Στο Παρά Πέντε»

Αυτός ο ρόλος κι αν έκανε… θραύση, όπως έλεγε και η ίδια Θεοπούλα!

Η Έφη Παπαθεοδώρου κέρδισε τις εντυπώσεις με το ροκ στυλ της και την μανία της να τα βάζει με την «κοντή» νύφη της, ενώ η ενέργειά της ξεχείλισε σε ντραμς, ζωγραφική, ταξίδια, μίνι γκολ και… γήπεδο, χωρίς να καταλαβαίνει γιατί οι συνομήλικές της ασχολούνται με το κέντημα.

Καλύτερη ατάκα ever το «κόβεται το σεξ;» και ακολουθεί το «δεν θέλω γιατρό. Αρχιτέκτονα να μου φέρετε»!

Νο 2: Σωσώ Παπαδήμα, «Εγκλήματα»

Το βιτριολικό χιούμορ στο έπακρο: η Σωσώ Παπαδήμα (Καίτη Κωνσταντίνου) κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί τον «αλανιάρη» Αλέκο, αφήνοντάς μας να θυμόμαστε σπαρταριστές σκηνές και ατάκες.

Τρομακτικός από ένα σημείο και έπειτα, ο ρόλος της Σωσώς αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος στα «Εγκλήματα», αν και κάποιοι προτιμούν την Κορίνα.

Από το απλό της «πλήττω», μέχρι το «χιόνια στο καμπαναριό/ ψόφησε όλο το χωριό», η psycho σύζυγος του χασάπη έχει αφήσει εποχή.
Αγαπημένη ατάκα πολλών; «Και τα ρέστα… δρακουλίνια»!

Νο 1: Ντένη Μαρκορά, «Δύο Ξένοι»

Αμέτρητα βίντεο στο Youtube, δεκάδες groups στο Facebook, αλλά και… προφίλ στο Twitter έχει η Ντένη Μαρκορά, η τηλεοπτική μητέρα του Νίκου Σεργιανόπουλου στους «Δύο Ξένους».

Η Ντίνα Κώνστα και οι αμίμητες ατάκες της -κυρίως όταν λογομαχούσε με την Φλώρα- αφήνουν κάθε άλλο χαρακτήρα ελληνικής σειράς χιλιόμετρα πίσω.

«Η μόνη γυναίκα που ξέρει πού βρίσκεται σίγουρα ο άνδρας της, είναι η χήρα», «σπίτι δίχως κέρατο, δάσος χωρίς έλατο» είναι μερικά μόνο από τα… μαθήματα ζωής που παρέδωσε η always chic κυρία Ντένη, ενώ δεκάδες ατάκες της έχουν αφήσει ιστορία. Τι λες για το «εγώ δεν έκανα παιδί… την γιορτή του κρασιού έκανα»;



 


Star.gr