Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Νέο σύστημα MMI από την Audi

Πλήθος λειτουργιών ελέγχονται από την αναδυόμενη οθόνη

Όλα ξεκινούν μόλις ενεργοποιήσετε το ΜΜΙ. Τότε ανασηκώνεται μια κομψή και πανάλαφρη οθόνη από μαγνήσιο σε μαύρο πλαίσιο, εντυπωσιάζοντας τους επιβάτες.

Το νέο ΜΜΙ, διαθέτει γραφικά της κορυφαίας εταιρίας στον χώρο Nvidia, ενώ η οθόνη έχει ελάχιστο πάχος. Μιας και αναφερθήκαμε στα γραφικά, παραλείψαμε κάτι, δεν αναφερόμαστε σε απλά γραφικά, εννοούμε τρισδιάστατα γραφικά, τα οποία βρίσκουν χρηστικότατη εφαρμογή στην πλοήγηση. 

Μάλιστα σε χώρες του εξωτερικού, εκτός από το 3D τοπογραφικό των δρόμων, διαθέτει και τοπογραφικό κτηρίων. Η οθόνη είναι τεχνολογίας αφής, την οποία μπορείτε να χειριστείτε με πολλούς τρόπους. Με φωνητική εντολή χωρίς να συλλαβίζετε καθώς αναγνωρίζει ολόκληρες λέξεις, με το πολυκατευθυντικό joystick ή τα χειριστήρια στην κονσόλα και σαν κλασική οθόνη αφής. 




Χάρη στον ψηφιακό του επεξεργαστή μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους χάρτες πλοήγησης, ενώ ταυτόχρονα να μιλάτε στο κινητό σας. 

Όλα τα android, i-phone και i-pod μπορούν να συνδεθούν εύκολα με το αυτοκίνητό σας μέσω bluetooth, εμφανίζοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο στο ΜΜΙ.

Έπειτα το ΜΜΙ βγαίνει με χωρητικότητα έως 60 GB, οπότε μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια στο αυτοκίνητό σας. Οι επιλογές οθόνης είναι των 5,7 και των 7 ιντσών. Στην χρήση του navigation system μπορείτε να αλλάζετε σελίδες χειροκίνητα από τα χειριστήρια ή από την οθόνη. 

Το ΜΜΙ διαβάζει και παίζει cd, mp3, κάρτες μνήμης κινητών SD και DVD. Επειδή όμως μιλήσαμε για ψυχαγωγία, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο μενού του DVD και να ρυθμίσετε την οθόνη σύμφωνα με τα γούστα σας (16:9, full screen κτλ.).

Οι διακόπτες του ΜΜΙ είναι τοποθετημένοι πίσω από τον επιλογέα των ταχυτήτων για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση. 



newsbeast.