Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στον εισαγγελέα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl για αισχροκέρδεια


Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών και η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής (εποπτεύων του οικονομικού εγκλήματος) με παραγγελία του ζητεί να διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της αισχροκέρδειας από τους νόμιμους υπευθύνους της εκπτωτικής αλυσίδας λιανικών πωλήσεων LIDL HELLAS. 

 


Η παραγγελία του κ. Παντελή απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά ζητείται να ανατεθεί η έρευνα στην Οικονομική Αστυνομία που διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό για τη διεξαγωγή της Αφορμή για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ήταν οι διαπιστώσεις που έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής υφυπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης σε αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για προϊόντα που διαθέτει η αλυσίδα LIDL ακριβότερα στην Ελλάδα απ' ότι σε άλλες χώρες, στο εξωτερικό. 

Όπως μάλιστα καταγράφει η αναφορά του κ. Ξυνίδη, 51 από 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από τα LIDL στη χώρα μας πωλούνται σε υψηλότερες τιμές από εκείνες που διατίθενται τα ίδια σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία. Το γεγονός αυτό άλλωστε έχει καταγγελθεί πολλές φορές από καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και απλούς πολίτες που βλέπουν το ίδιο προϊόν να στοιχίζει πολύ περισσότερο στα ράφια του LIDL στην Ελλάδα την ώρα που σε άλλες χώρες η τιμή αγοράς του είναι πολύ χαμηλότερη. Πριν από λίγες ημέρες, με παραγγελία του κ. Παντελή είχε διαταχθεί έρευνα για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών από άλλα τέσσερα γνωστά σούπερ μάρκετ σχετικά με την πώληση του συσκευασμένου ρυζιού σε τιμές έως και 47% ακριβότερα.

Zougla.gr