Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Heidi Hankins: Μόλις 4 ετών με IQ 159 , σαν του Stephen Hawking κ του Albert Einstein

Ένα κοριτσάκι τεσσάρων μόλις 4 ετών έγινε δεκτό από τη Mensa, καθώς έχει IQ σχεδόν όσο και ο Stephen Hawking ή οAlbert Einstein.
 H Heidi Hankins δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να πηγαίνει στο σχολείο, παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως είναι μία«ιδιοφυΐα» για την ηλικία της…


Η μικρούλα υποβλήθηκε σε ένα IQ test -καθώς η νηπιαγωγός της αντιλήφθηκε την εξυπνάδα της- και είχε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα των 159 βαθμών. Το μέσο σκορ για έναν ενήλικα είναι 100 και για τους «χαρισματικούς» φτάνει το 130. Με αυτό πλησίασε τις επιδόσεις του κορυφαίου επιστήμονα Stephen Hawking αλλά και του Albert Einstein που αγγίζουν τους 160 βαθμούς.

Η Heidi, που μπορεί να κάνει προσθέσεις, αφαιρέσεις, να ζωγραφίζει, αλλά και να γράφει προτάσεις, διάβαζε βιβλία που απευθυνόταν σε παιδιά 7 ετών από τα δύο της χρόνια. Το IQ test στο οποίο υπεβλήθηκε είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά στην ηλικία της και περιλαμβάνει μία σειρά από puzzles και παιχνίδια με λέξεις.

Ο πατέρας της θέλει τώρα να πετύχει η μικρή να «προσπεράσει» μία τάξη στο σχολείο, λόγω της εξαιρετικής της ευφυΐας. Όπως λένε μάλιστα οι υπεύθυνοι της Mensa, το IQ της μικρής δύσκολα θα μεταβληθεί περνώντας τα χρόνια, οπότε η Heidi έχει σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της…

digitallife.gr