Κυριακή 8 Απριλίου 2012

H πιο high-tech Mustang που είδατε ποτέ δια χειρός Microsoft [Video]


Τον περασμένο μήνα η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδια της να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο,
αυτοματοποιημένο αυτοκίνητο προκειμένου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό παρόμοιων τεχνολογιών από τις κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων.
Τελικά, με τη βοήθεια μιας εταιρείας ονόματι West Coast Customs κατόρθωσε να τηρήσει την υπόσχεση της και να “αλλάξει τα φώτα” στη Mustang που βλέπετε παραπάνω. Παρόλο που η εμφάνιση της παραπέμπει σε Mustang του ’67, στην πραγματικότητα πρόκειται για φετινό μοντέλο.
Στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες Kinect για την ανίχνευση πεζών ή αντικειμένων που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη ακτίνα. Ακόμα και όταν βρίσκεται μακριά από το αυτοκίνητο του, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί κάθε στιγμή από το smartphone του τι συμβαίνει στο οπτικό πεδίο των αισθητήρων.
Το ταμπλό του αυτοκινήτου είναι εξοπλισμένο με δύο Windows 8 tablets, ένα εκ των οποίων παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις στον οδηγό ενώ το δεύτερο προορίζεται για πλοήγηση στο Διαδίκτυο από το συνοδηγό. Τέλος, το αυτοκίνητο διαθέτει οθόνη προβολής και Xbox 360 για να μπορούν να παίζουν οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το video που ακολουθεί:
techgear