Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Game of Thrones [TV] – Sunday Is Coming, πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου


Την Κυριακή 1η Απριλίου ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος δέκα επεισοδίων της σειράς που έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς
σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να ερημώσει τους δρόμους στην Αμερική την ώρα που θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο.
Οι κριτικές που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας από τις προβολές των πρώτων επεισοδίων που έγιναν για τους δημοσιογράφους είναι πολύ θετικές συγκεντρώνοντας 90 στα 100 στο αξιόπιστο metacritic (http://www.metacritic.com/tv/game-of-thrones/season-2/critic-reviews), ενώ η παρουσία του συγγραφέα George R.R. Martin διασφαλίζει και πάλι την πιστή μεταφορά του κειμένου αλλά κυρίως του πνεύματος του έπους στην τηλεόραση.
Για όσους δεν έχουν διαβάσει το δεύτερο βιβλίο (A Clash of Kings) να πούμε τι θα πρέπει να περιμένουν (μικρά spoilers, αλλά όποιοι δεν θέλουν να γνωρίζουν το παραμικρό από τη συνέχεια ας το παρακάμψουν):
Με την ανάληψη του θρόνου από τον Τζόφρεϋ και την ανακήρυξη του Ρομπ Σταρκ Βασιλιά του Βορά, τα δύο αδέλφια του αποθανόντος βασιλιά Ρόμπερτ, ο Στάνις και ο Ρένλι, χρήζονται και αυτοί βασιλείς των Γουέστερος για να διεκδικήσουν το θρόνο από τον Τζόφρεϋ. Ο Τζέιμι αιχμάλωτος της Κάτλιν Σταρκ θα συνοδευτεί από την Μπριέν στο Λιμάνι του Βασιλιά για να ανταλλαγεί με την Σάνσα και την Άρυα, ο Τύριον Λάνιστερ θα διοικεί ουσιαστικά το βασίλειο αφού έχει χριστεί ‘Χέρι του Βασιλιά’ και η Νταινέρις θα προσπαθήσει να ανασυντάξει το Καλασάρ της ενώ μεγαλώνει τους δράκους της. Όλοι εναντίον όλων και ο πόλεμος ξεκινά, ενώ ο Τζον Σνόου στο Τείχος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Άγριους αλλά και τους Άλλους.
Οι βασικοί Οίκοι που μετέχουν στο Παιχνίδι του Στέμματος είναι:
 
 Η σειρά θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στην Ελλάδα από την Nova, με πρεμιέρα την Τρίτη 3 Απριλίου στις 10 το βράδυ.

pame-cinema