Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Dell Alienware X51: ευέλικτο και εργονομικό επιτραπέζιο PC, υψηλών gaming επιδόσεων

Η Alienware είναι μια ειδική σειρά υπολογιστών της Dell, κορυφαίων επιδόσεων με στόχευση στην υψηλή ποιότητα εμπειρίας βιντεοπαιχνιδιών. 

Η εταιρεία παρουσιάζει το Alienware X51, τον μικρότερο επιτραπέζιο υπολογιστή που δημιούργησε ποτέ με μοναδικά αποτελέσματα. 
To νέο Χ51 είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μια συναρπαστική, υψηλής ευκρίνειας 1080p (1920x1080 γραμμών) και τρισδιάστατη εμπειρία, κατά την εκτέλεση των πιο απαιτητικών τίτλων παιχνιδιών που κυκλοφορούν. Επίσης, το μικρότερο σχέδιο «chassis» του υπολογιστή προσφέρει τη δυνατότητα να μετατρέψετε σχεδόν κάθε χώρο, από το καθιστικό μέχρι το υπνοδωμάτιο, σε ένα «κέντρο» του gaming και της ψυχαγωγίας.





Το Alienware X51 διαθέτει ισχυρούς επεξεργαστές Intel Core i-δεύτερης γενιάς, κάρτα γραφικών nVIDIA GeForce GTΧ με ιδιαίτερα υψηλές τεχνικές επιδόσεις στα βιντεοπαιχνίδια, τεχνολογία «Wi-Fi n» για εύκολη και ταχύτατη πρόσβαση στο Internet, θύρα HDMI 1.4 για σύνδεση με τις περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις (ακόμα και άνω της ανάλυσης 1080p), δύο ταχύτατες θύρες τελευταίου τύπου «USB 3.0», απόδοση ήχου υψηλής πιστότητας 7.1 καναλιών και την πλέον προηγμένη μνήμη για κάρτα γραφικών, τύπου GDDR5.


Στη βασική έκδοση με επεξεργαστή Core i5, μνήμη 6GB RAM, κάρτα γραφικών 1GB NVIDIA GeForce GTΧ 555 και σκληρό δίσκο 1TB των 7.200 στροφών/λεπτό, η ισχύς του X51 αποδίδει τουλάχιστον 34 καρέ ανά δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο στη «ροή» ενός videogame, σε ρυθμίσεις υψηλών επιδόσεων και ανάλυση 1080p.





«Το X51 διευρύνει τις προτάσεις μας για ψυχαγωγία, με στόχο να ικανοποιήσουμε όλους τους φίλους του gaming, μαζί με τον βασικό πυρήνα των ενθουσιωδών οπαδών μας και απαιτητικών παικτών. Τώρα όλοι μπορούν να απολαύσουν τα πιο σύγχρονα παιχνίδια σε ένα κομψό, ισχυρό, εξαιρετικά εργονομικό και παραμετροποιήσιμο σύστημα, που φέρει την κληρονομιά του ονόματος Alienware» αναφέρει ο κ. Σπύρος Παπαδάτος, Regional Marketing Manager South East Europe, Dell. «Το Alienware Χ51 προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό χαρακτηριστικών, συγκριτικά με το μέγεθος και την τιμή του» προσθέτει.


Το έξυπνα σχεδιασμένο chassis συνδυάζει λειτουργικότητα και design. Το κομψό ματ μαύρο φινίρισμά του, με λεπτομέρειες σκούρου χρωμίου, διαθέτει τρεις παραμετροποιήσιμες ζώνες φωτισμού, που ελέγχονται από το λογισμικό «AlienFX», χαρίζοντάς του έτσι μοναδική αισθητική. Ο εργονομικός σχεδιασμός με ένα αθόρυβο, διπλής εφαρμογής chassis επιτρέπει οριζόντια ή κατακόρυφη τοποθέτηση του υπολογιστή, προσδίδοντας στο X51 ευελιξία, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. Η έξυπνη εσωτερική διαρρύθμιση με κεντρική πλακέτα (mainboard) τύπου mini-ITX, επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις στον σκληρό δίσκο, την κάρτα γραφικών και τη μνήμη εύκολα και γρήγορα, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο X51.





Όλοι οι φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές Alienware διαθέτουν το «Alienware Command Center», ένα περιβάλλον λογισμικού που παρέχει έξυπνη, φιλική προς τον χρήστη πρόσβαση σε αποκλειστικές εφαρμογές και ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των εφέ φωτισμού «AlienFX» και του συστήματος διαχείρισης ενέργειας «AlienFusion». Παράλληλα, μία νέα εφαρμογή για το Alienware X51 με την ονομασία «AlienAdrenaline» δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργήσουν μοναδικά προφίλ, τα οποία, όταν ενεργοποιούνται, δίνουν πρόσβαση σε μία σειρά ενεργειών, όπως μεταξύ άλλων η εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων, η εναλλαγή θεμάτων στο AlienFX και η πρόσβαση σε βασικές τοποθεσίες του Διαδικτύου. Αναβαθμίσεις και νέες κυκλοφορίες εγκαθίστανται απευθείας στο Command Center, δημιουργώντας ένα εργαλείο συνεχώς εξελισσόμενο, επιτρέποντας τη διαμόρφωση ανάλογα με τις ανάγκες και προτιμήσεις του χρήστη.


Εγγύηση & τεχνική υποστήριξη Dell


Η Dell προσφέρει εγγύηση τεχνικής υποστήριξης 2 ετών Dell Next Business Day, με απόκριση την επόμενη εργάσιμη ημέρα στον χώρο του πελάτη. 


Διαθεσιμότητα και τιμή


Ο επιτραπέζιος Alienware X51 θα είναι διαθέσιμος στις αρχές Μαΐου 2012, ξεκινώντας από 1.149 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).





Alienware X51 - Τεχνικά χαρακτηριστικά


• Επιλογές επεξεργαστή Intel Core i5 - 2320 / Core i7 - 2600 


• Intel H61 Express Chipset


• Mini-ITX mainboard


• Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 555 1GB GDDR5


• Δυνατότητα εγκατάστασης έως και 8 GB DDR3 μνήμης (6GB προεγκατεστημένη), σε δύο θέσεις module μνημών τύπου 240-Pin DDR3 SDRAM


• Σκληρός δίσκος χωρητικότητας 1TB με περιστροφή 7.200 στρ./λεπτό


• Λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 7 Home Premium


• Slot-loading Dual Layer DVD εγγραφής (βασική έκδοση)


• Ενσωματωμένος, υψηλής πιστότητας ήχος 7.1 καναλιών, με το λογισμικό Waves MAXX Audio


• Ενσωματωμένο δίκτυο 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet και ασύρματη δικτύωση Wi-Fi a/b/g/n (βασική έκδοση)


• Θύρες: έξι τύπου USB 2.0, δύο τύπου USB 3.0, Μικρόφωνο, έξοδος ακουστικών / ηχείων, έξοδος HDMI 1.4, ξεχωριστές υποδοχές για σύνδεση ηχείων (εμπρόσθια, πίσω και κεντρικό), ψηφιακή έξοδος SPDIF (TOSLINK), ψηφιακή έξοδος SPDIF (Coax)


• Τροφοδοτικό Alienware, ισχύος 240 Watt (στη βασική έκδοση) ή προαιρετικά 330 Watt


• Διαστάσεις κεντρικής μονάδας διπλού προσανατολισμού: 343 χιλιοστά x 95 χιλιοστά x 318 χιλιοστά


• Βάρος από 5,49 κιλά






zougla