Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Έπνιξε τη φίλη του με το πλοκάμι ενός χταποδιού


Η αστυνομία της Νότιας Κορέας συνέλαβε έναν άντρα που θεωρείται ύποπτος ότι δολοφόνησε τη φίλη του, ο θάνατος της οποίας είχε αρχικά αποδοθεί σε πνιγμό όταν κατάπιε ένα ζωντανό μικρό χταπόδι,
μια σπεσιαλιτέ της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Μετά τις έρευνες πολλών μηνών, ο ύποπτος που έγινε γνωστός μόνο με το όνομα Κιμ, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, δήλωσε ο εισαγγελέας της Ιντσεόν, δυτικού προαστίου της Σεούλ, Λι Γκέον-Τάε.

«Ο ίδιος απορρίπτει την κατηγορία...όμως πιστεύουμε πως έχουμε αρκετές αποδείξεις εναντίον του», πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Ο ύποπτος, 31 ετών σήμερα, πήγε σε ξενοδοχείο της Ιντσεόν με τη φίλη του τον Απρίλιο του 2010, αφού πρώτα αγόρασε δύο μικρά ζωντανά χταπόδια από γειτονικό εστιατόριο. Λίγο μετά ειδοποίησε την ρεσεψιόν ότι η φίλη του Γιούν πνιγόταν και δεν ανέπνεε αφού έφαγε ένα από τα θαλασσινά.

Η 24χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε 16 ημέρες αργότερα. Ένα πλοκάμι βρέθηκε στο λαιμό της και ο θάνατός της αποδόθηκε σε ασφυξία. Η σορός της αποτεφρώθηκε.

Όμως ο πατέρας του θύματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακάλυψε πως η κοπέλα είχε κάνει ασφάλεια ζωής ύψους 200 εκατομμυρίων γουόν (133.300 ευρώ) με δικαιούχο τον σύντροφό της, ένα πριν το θάνατό της.

Κατήγγειλε το γεγονός και η αστυνομία άρχισε έρευνες. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο ύποπτος έπνιξε την κοπέλα με το πλοκάμι ενός μεγάλου χταποδιού ή με ένα μαξιλάρι.

Zougla.gr