Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η σύγχρονη Μήδεια αρνείται να μιλήσει

Σε δωμάτιο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται φρουρούμενη η 36χρονη Αλβανίδα, η οποία την περασμένη Τετάρτη στραγγάλισε με τα ίδια της τα χέρια την μόλις 14 ετών κόρη της
και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της.

Η 36χρονη χθες το μεσημέρι κρίθηκε μετά από τέσσερα 24ωρα ότι μπορεί να βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που νοσηλευόταν, καθώς πλέον έχει ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παιδοκτόνος έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο φαίνεται να παραμένει σιωπηλή, αρνούμενη να μιλήσει.

Να θυμίσουμε ότι η μητέρα – η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν ακολουθούσε και τη σχετική αγωγή – το πρωί της περασμένης Τετάρτης στραγγάλισε την μικρή της κόρη, ενώ μάλιστα στο σπίτι της οικογένειας στον Κουμπέ βρισκόταν και ο μικρός γιος της, που είναι τεσσάρων ετών. Στη συνέχεια, προφανώς αντιλαμβανόμενη αυτό που είχε κάνει, πήρε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στο λαιμό της. Όταν το μεσημέρι ο σύζυγος της πήγε στο σπίτι και χτύπησε το κουδούνι, η 36χρονη του άνοιξε την πόρτα αιμόφυρτη, έχοντας ακόμα το μαχαίρι στο λαιμό. Σε κατάσταση σοκ, ο 33χρονος προσπάθησε να καταλάβει τι είχε γίνει μέχρι που αντίκρισε το άψυχο κορμάκι της 14χρονης κόρης του.

Η υπόθεση έχει πλέον περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, όπου όταν πλέον θα είναι σε θέση, η 36χρονη θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου για την πράξη της και να εξηγήσει τι συνέβη εκείνο το τραγικό πρωινό.

goodnet