Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Φιέστα και αποθέωση


Απόψε το «πάρτι» του Ολυμπιακού

Την τελευταία του «παράσταση» τη φετινή σεζόν στο Καραϊσκάκη θα δώσει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος μέσα σε εορταστικό κλίμα αντιμετωπίζει την Κέρκυρα (19:00).

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας στο πλευρό τους σε ακόμη ένα ματς τον κόσμο της ομάδας, θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος και την ενδεχόμενη του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ατρόμητο.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ανταμείψουν τους οπαδούς που βρέθηκαν κοντά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και να πετύχουν πολλά γκολ, όπως στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Για τους Κερκυραίους είναι ιδιαίτερα σημαντικό το αποψινό παιχνίδι, όμως οι Πειραιώτες τονίζουν ότι «θέλουμε νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να μην πει κανείς πως πήραμε τον τίτλο χάρη στην αφαίρεση βαθμών του Παναθηναϊκού».

Ο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να κάνει αλλαγές και θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες που πήραν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, προκειμένου να γνωρίσουν την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Ορμπάιθ και ο Μανιάτης, ενώ πιο μπροστά θα είναι ο Καζίμ, ο Μακούν και ο Αμπντούν. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μιραλάς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Μοντέστο, Φέισα, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Μαρκάνο και Μόνχε. Εκτός έμειναν οι Παπάζογλου, Φετφατζίδης, Ντιόγο, Ποτουρίδης, Δασκαλάκης και Ιμπάγασα.

Μάλιστα, θεωρείται δεδομένο ότι οι οπαδοί θα φωνάξουν πολλές φορές το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ώστε να του ασκήσουν μία μορφή πίεσης και εκείνος να απαντήσει θετικά στην αναμενόμενη πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το Πάσχα.

Παράδοση εντός έδρας με Κέρκυρα

Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετράει ο Ολυμπιακούς στα παιχνίδια που έχει δώσει εντός έδρας με την Κέρκυρα. Μάλιστα, οι Πειραιώτες έχουν συνολικά το απόλυτο κόντρα στους «Φαίακες», μετρώντας επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέσα στο Καραϊσκάκη και μακριά από αυτό.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

11/09/2010 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0 (29' Μέλμπεργκ, 86' Ριέρα)
22/04/2007 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-1 (3' Ριβάλντο, 25' (πεν) Τζόρτζεβιτς, 52' Καστίγιο - 58' Φλαβίνιο)
29/12/2004 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-0 (14' αυτ Αμανατίδης, 29' Γεωργάτος, 58' Ζιοβάνι)

newsbeast