Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Το ελληνικό «Διαμάντι» της βρετανικής μουσικής σκηνής


Το τρίτο άλμπουμ της Μαρίνας Διαμαντή κυκλοφορεί μέσα στον Απρίλιο

Ονομάζεται Μαρίνα-Λαμπρινή Διαμάντη γεννήθηκε στην Ουαλία και στα 26 της χρόνια είναι ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής.

Το όνομα με το οποίο τη γνωρίζει το κοινό της στη Γηραιά Αλβιώνα είναι Marina and the Diamonds και προέρχεται από την παράφραση του ελληνικού της επιθέτου. 

Μάλιστα επειδή πολλοί πίστευαν ότι το «Diamonds» αναφέρονταν στη μπάντα που τη συντροφεύει όταν τραγουδάει, η ίδια στη σελίδα που διατηρεί στο Myspace προχωρεί το γλωσσικό αυτό «παιχνίδι» ένα ακόμη βήμα και λέει πως έτσι αναφέρεται στο κοινό της: «Εγώ είμαι η Μαρίνα. Εσείς είστε τα διαμάντια».



Γεννήθηκε στην Ουαλία και ο πατέρας της είναι από τη Λευκάδα. Η ίδια έζησε για δύο χρόνια στη χώρα μας όταν οι γονείς της χώρισαν και ακολούθησε τον πατέρα της. 

Σε ηλικία όμως 18 ετών επιστρέφει στην Ουαλία. Συμμετείχε σε πολλές οντισιόν και το 2007 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ. Ένα μόλις χρόνο αργότερα, τραγουδάει στο πλάι του διάσημου αυστραλού Gotye και στη συνέχεια υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία για ένα σινγκλ. 



Στις αρχές του ’10 ανακοινώνεται πως έλαβε τη δεύτερη θέση σε δημοσκόπηση του BBC για τους καλύτερους νέους καλλιτέχνες της χρονιάς.

Ο δίσκος της « The Family Jewels» γίνεται χρυσός και τυγχάνει θετικών σχολίων από το μουσικό Τύπο.



Το «Διαμάντι» πλέον λάμπει και το μήνα αυτό αναμένεται με ανυπομονησία ο επόμενος δίσκος της με τίτλο «Electra Heart».

Ακολουθεί το κλιπ του τραγουδιού «Hollywood» της ελληνίδας σταρ…



newsbeast