Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μυστικά για να περιορίσουμε τα σημάδια του χρόνου

Ο χρόνος περνάει και οι γυναίκες προσπαθούν, όσο τουλάχιστον μπορούν, να μην αποτυπώνονται πάνω τους τα σημάδια του.


Ακριβές κρέμες και προϊόντα που υπόσχονται θαύματα αλλά κοστίζουν πολύ ακριβά μπαίνουν στις προτεραιότητες. Εκτός από αυτά όμως, υπάρχουν κάποια φανερά μυστικά που αν τα ακολουθήσουμε, σίγουρα θα κάνουμε τον χρόνο φίλο μας.

Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε κρέμες αντιγήρανσης που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτές μειώνουν τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες. Πολύ καλά αποτελέσματα έχουν και οι κρέμες νυχτός.

Στην καθημερινότητά μας πρέπει οπωσδήποτε να πίνουμε μισό φλιτζάνι χυμό ροδιού, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι λεπτές γραμμές και χαρίζουμε στο δέρμα μας ελαστικότητα. Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάνει πραγματικά θαύματα! Εξάλλου η διατροφή του καθενός «φαίνεται» στο πρόσωπό του.

Πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά και η διατροφή να είναι στα πρότυπα της μεσογειακής αν θέλουμε να παραμείνουμε νέες. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β2, Β6, Β12, 0 και Ε, καθώς και σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, πυρίτιο, σελήνιο, θείο και μαγγάνιο.

Δύο με τρία λίτρα νερό καθημερινά κρίνονται αναγκαία.

Σημαντικό ρόλο στην αντιγήρανση παίζει φυσικά και η άσκηση. Βοηθάει στο χάσιμο κιλών, αλλά και στη μείωση των ρυτίδων. Ενδείκνυται και η γιόγκα.

Όχι στο κάπνισμα, λιγότερο στρες και άγχος.

myself.gr