Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Έτοιμος ο φάκελος της ΑΕΚ


Το πρωί πετάει για την UEFA

Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει για την ΑΕΚ το σίριαλ της προσπάθειας αποφυγής του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. 
Μετά από αρκετές ώρες αγωνίας και μάχης των ανθρώπων της ομάδας με το χρόνο, ο φάκελος της ΠΑΕ συμπληρώθηκε με όλα-όπως αναφέρεται από τη διοίκηση-τα απαιτούμενα έγγραφα, κατατέθηκε στην ΕΠΟ και το πρωί της Πέμπτης θα… «πετάξει» για την UEFA. 
Για την ακρίβεια πρόκειται για την κατάθεση έξι φακέλων...

Μετά την εκταμίευση του δανείου και την εύρεση των χρημάτων που απέμεναν για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις από τους τελευταίους διακανονισμούς, οι «κιτρινόμαυροι» τακτοποίησαν τις εναπομείνασες εκκρεμότητες. Στο φάκελο μπήκαν τα παραστατικά από την καταβολή των οφειλόμενων σε Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και Χέρσι, ενώ τακτοποιήθηκε και μία εκκρεμότητα που υπήρχε με τον Φαμπιάν Βάργκας.

Στις τάξεις της ΠΑΕ ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας πως παρότι ο φάκελος κατατέθηκε εκπρόθεσμα, η UEFA δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της πάνω στην ομάδα, από τη στιγμή που έγινε ένας αγώνας δρόμου που είχε τελικό αποτέλεσμα να φανεί ο σύλλογος συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι σε πιστωτές. 
Μάλιστα έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο κι ένα έγγραφο που αναφέρει ότι η διοίκηση του συλλόγου έκανε εντός χρόνου τις κινήσεις της και πως υποχρεώθηκε να καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων που δεν αποτελούν δική της ευθύνη.

Εφόσον η UEFA, μετά την εξέταση του φακέλου, ανάψει το πράσινο φως στην ΑΕΚ, θα αρχίσει μία νέα προσπάθεια εν όψει του δεύτερου και τελικού σταδίου αδειοδότησης, τον Ιούνιο. Η «Ένωση» θα παραμείνει υπό την επιτήρηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και θα χρειαστεί να φανεί ξανά συνεπής στους διακανονισμούς που έχει κάνει με πιστωτές.

newsbeast