Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Σπανούλης: Γιατί όχι με Παναθηναϊκό στην Πόλη;


«Είναι η ώρα να μάθει αυτή η ομάδα να κερδίζει και τίτλους»

Καλοβλέπει ενδεχόμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Βασίλης Σπανούλης. «Γιατί όχι;», διερωτάται και συμπληρώνει: «Αν είναι να πάμε στο Final 4 μόνο για να το απολαύσουμε, καλύτερα να μείνουμε σπίτι μας. Είναι η ώρα να μάθει αυτή η ομάδα να κερδίζει και τίτλους».

-τη συμμετοχή στο Final 4: «Αν είναι να πάμε στο Final 4 μόνο για να το απολαύσουμε, καλύτερα να μείνουμε σπίτι μας. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου, όπως και του προπονητή, των συμπαικτών, των προέδρων και του ίδιου του συλλόγου, να παίζουμε μόνο για τη συμμετοχή. Όταν πας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, στόχο έχεις τη νίκη κι αυτόν θα έχουμε κι εμείς, ας μη γελιόμαστε. Απλώς είμαστε το αουτσάιντερ και δεν θα έχουμε την ίδια πίεση με την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

-το ενδεχόμενο να αναμετρηθούν οι «αιώνιοι» στον τελικό της Ευρωλίγκας:
 «Γιατί όχι; Το μπάσκετ έχει αποδείξει πως είναι το εθνικό μας άθλημα και είναι στο αίμα του Έλληνα. Είναι απίστευτες έως αφύσικες με βάση τα δεδομένα της χώρας μας οι τόσες επιτυχίες των συλλόγων μας, όπως και της Εθνικής που παραμένει ψηλά. Σίγουρα το μπάσκετ αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας».

-την πορεία του Ολυμπιακού:
 «Ταμείο θα γίνει στο τέλος, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε βρει την ταυτότητά μας. Η ομάδα έχει ένα κράμα νέων και πιο έμπειρων παικτών, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δημιουργείται πλέον ένας εξαιρετικός κορμός στον οποίο μπορεί να στηριχτεί για πολλά χρόνια ο σύλλογος.
Ευχαριστιέμαι πολύ που είμαι μέλος αυτής της νεανικής και γεμάτης ενθουσιασμό ομάδας. Είναι μεγάλη τύχη να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που είναι μάστορας στη δημιουργία τέτοιων ομάδων. Φτιάχνουμε χαρακτήρα και αυτό γίνεται μέσα και από τις ήττες. 
Φέτος δεχτήκαμε σφαλιάρες που μας έκαναν καλό, έτσι χαλυβδώνεσαι ως ομάδα και προσωπικότητα. Είχαμε ξεκινήσει τη σεζόν με λίγους φίλους κοντά μας, αλλά συσπειρώσαμε τον κόσμο. Απλώς είναι η ώρα να μάθει αυτή η ομάδα να κερδίζει και τίτλους».

newsbeast.