Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ενοικιάζονται... αστυνομικοί!


Κι όμως… η ΕΛ.ΑΣ βάζει «ενοικιαστήριο» στους ιδιώτες. Από σήμερα αν θέλεις αστυνομική προστασία, πρέπει να πληρώσεις, αφού οι υπηρεσίες θα κοστολογούνται.


Σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση του Χρήστου Παπουτσή, του Μανώλη Όθωνα, και του Φίλιππου Σαχινίδη, η οποία δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ιδιώτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με οικονομικά ανταλλάγματα.

Ποια είναι όμως η κοστολόγηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ?

Κάθε αστυνομικός θα κοστολογείται στα 30 ευρώ την ώρα ενώ θα πρέπει να καταβάλλονται 20 επιπλέον σε περίπτωση που επιλεγεί αστυνομικός, μοτοσικλετιστής ή αστυνομικός με εκπαιδευμένο σκύλο.

Ένα περιπολικό θα κοστίζει θα κοστίζει από 40 έως 50 ευρώ την ώρα ενώ ένας ιδιώτης σε περίπτωση που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει κάποιο ελικόπτερο τότε θα πρέπει να καταβάλλει 1.500 ευρώ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Πρώτο Θέμα, εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος με την κοινή υπουργική αυτή απόφαση παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ως νόμος από τη Βουλή και ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές


 


Star.gr