Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο φωτογράφος που ήξερε καλά τις (πολύ διάσημες) γυναίκες! [εικόνες&βίντεο]


Δέκα χρόνια πριν ο κόσμος του θεάματος θρήνησε τον χαμό του Χέρμπερτ Ριτς.
Σήμερα οι Αμερικανοί λένε πως δεν θα μπορούσαν να φανταστούν το Χόλυγουντ των 80s και 90s χωρίς την προοδευτική ματιά του και... εκθέτουν τα έργα του στη πόλη που λάτρεψε.


Δεκάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά την είσοδο του J.Paul Getty Museum, στο Λος Άντζελες, για να θαυμάσουν τα αισθησιακά πορτραίτα των σταρ που πόζαραν στον φακό του. 


Ο σπουδαίος φωτογράφος πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου 2002 από πνευμονία (που διέλυσε τον εξασθενημένο από τον ιό του Aids οργανισμό του) στα 50 του χρόνια και οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε πως η έκθεση αυτή (θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου) θα είναι πιο επιτυχημένη από εκείνη του 1996 στη Βοστώνη την οποία επισκέφτηκαν 253.000 άτομα.





Η εμμονή του Χέρμπερτ Ριτς ήταν να παρουσιάζει το μοντέλο του σαν ελληνικό άγαλμα (με μεγάλη ένταση στους μύες του) και είναι ο φωτογράφος που έχουν εμπιστευτεί όλες οι ντίβες του Χόλυγουντ για το γυμνό τους... 
Η καριέρα του ωστόσο ξεκίνησε από μια φωτογραφία που έβγαλε στον σχετικά άγνωστο τότε ηθοποιό, Ρίτσαρντ Γκιρ. 
Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που μεσολάβησε στη γνωριμία του με την Σίντι Κρόφορντ, την οποία παντρεύτηκε το 1991.





Η Σίντι Κρόφορντ ήταν άλλωστε ένα από τα πρόσωπα που λάτρευε να φωτογραφίζει ο Χέρμπερτ, όπως άλλωστε και η Μαντόνα με την οποία συνεργάστηκε πολλά χρόνια.








Εντυπωσιακές είναι και οι λήψεις που έχει κάνει τόσο με το διάσημο μοντέλο Ελένα Κρίστενστεν όσο και με την δημοφιλή ηθοποιό Πενελόπε Κρουζ.








Ο Χέρμπερτ κρύβεται επίσης πίσω από τη σκηνοθεσία ατμοσφαιρικών βίντεο κλιπ σπουδαίων καλλιτεχνών, με σημείο αναφοράς ίσως το In the Closet του Μάικλ Τζάκσον με τη Ναόμι Κάμπελ.






iefimerida.