Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ενθύμια από ταινίες που πουλήθηκαν σε εξωφρενικές τιμές!


Παραδέξου το! Και εσύ θα ήθελες να είχες στο δωμάτιό σου, το αυθεντικό φωτόσπαθο του Darth Vader ή το μενταγιόν που έδωσε η Άργουεν στον Άραγκορν.
Φυσικά το να αποκτήσεις το αυθεντικό αντικείμενο που χρησιμοποιήθηκε σε κάποια διάσημη ταινία απαιτεί να είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Και όταν λέμε πολλά εννοούμε πάρα πολλά!
Αυτά είναι από τα ακριβότερα.
Ιπτάμενο Αυτοκίνητο από την ταινία "Chitty Chitty Bang Bang"
 
Το διάσημο ιπτάμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Dick Van Dykeυποδυόμενος τον Caractacus Potts πουλήθηκε σε μία δημοπρασία για 805.000 δολάρια ενώ η προσδοκώμενη τιμή έφτανε το ένα με δύο εκατομμύρια!
Aston Martin DB5 από την ταινία "Goldfinger"

Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια "έπιασε" το αγαπημένο αμάξι τουJames Bond το 2010. Βέβαια δεν πρόκειται για συνηθισμένο αμάξι. Ήταν εφοδιασμένο με πολυβόλα όπλα, μηχανισμό εκτίναξης του καθίσματος, περιστρεφόμενες πινακίδες και άλλα κατασκοπευτικά εργαλεία.
Το φωτόσπαθο του Luke από την ταινία "Star Wars"

Το 2008 ένας πωρωμένος fan απέκτησε το αυθεντικό φωτόσπαθο του Luke Skywalker, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Mark Hamill για να γυρίσει τις σκηνές. Η τιμή του; 212.141 δολάρια. Άξιζει το κάθε σεντ...
Μαύρο φόρεμα από την ταινία "Breakfast at Tiffany's"

Το διάσημο μαύρο φόρεμα που φορούσε η Audrey Hepburnπουλήθηκε για 923.187 δολάρια το 2006.
DeLorean DMC-12 από την ταινία "Επιστροφή στο Μέλλον 3"

Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην τρίτη ταινία της σειράς πουλήθηκε για 541.000 δολάρια το Δεκέμβριο του 2011.
Porsche 911 και Στολή αγώνων από την ταινία "Le Mans"

Δύο πετυχημένες πωλήσεις έγιναν με αντικείμενα της συγκεκριμένης ταινίας.
Αρχικά η Πόρσε που οδηγούσε ο Steve McQueen πουλήθηκε στην τιμή των 1.25 εκατομμυρίων δολαρίων. Τρεις μήνες μετά η στολή αγώνων που φορούσε ο ηθοποιός πουλήθηκε για 984.000 δολάρια.
Αγαλματίδιο γεράκι από την ταινία "The Maltese Falcon"
 
Το γεράκι από την κλασική ταινία με τον Humphrey Bogartπουλήθηκε το 1994 για 398.500 δολάρια.
Όπλο από την ταινία "Blade Runner"

Το φουτουριστικό όπλο που χρησιμοποιούσε ο Harrison Ford στο αριστούργημα του Ridley Scott πουλήθηκε για 270.000 δολάρια το2009.