Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Οι 4 Έλληνες που χάθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού

Νέα παιδιά με όνειρα, εγκατέλειψαν την Ελλάδα για τις ΗΠΑ, για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Όμως, η μοίρα του έπαιξε διαφορετικό παιχνίδι όταν ταξίδεψαν με τον Τιτανικό...

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ήταν ο 30χρονος Παναγιώτης Λυμπερόπουλος. Ήταν ο ιδιοκτήτης ενός μικρού εργοστασίου στη Νέα Υόρκη και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για να είναι παρών στην βάπτιση του γιου του.




 




Οι διηγήσεις λένε ότι η γυναίκα του τον παρακαλούσε να μην φύγει, όμως εκεινος έπρεπε να επιστρέψει πίσω στις δουλειές του.
Μαζί του αποφάσισαν να ταξιδέψουν και οι δύο άλλοι συντοπίτες του, οι αδελφοί Χρονόπουλοι. Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο Απόστολος Χρονόπουλος, ήταν 26 ετών και ήταν εργάτης. Ο νεαρός άντρας επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» από το Χερβούργο μαζί με τον 19χρονο αδελφό του Δημήτρη. Και τα δύο αδέλφια ήταν επιβάτες της τρίτης θέσης και έτσι, οι σοροί τους δεν βρέθηκαν ποτέ.



Αντίθετα, το άψυχο σώμα του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου εντοπίστηκε από τους ναύτες του πλοίου «Mackay Bennet» και αναγνωρίστηκε. Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να επιβιβαστεί σε μία από τις σωστικές λέμβους, και αυτό επειδή μιλούσε αγγλικά και κατάφερε να φτάσει μέχρι το κατάστρωμα. Η σωστική αυτή λέμβος, όμως, βρέθηκε πολύ αργά και οι επιβάτες είχαν ήδη πεθάνει από ασιτία.